Tobias Rens-serien

spænding, drama og kærlighed

TOBIAS RENS

En kaptajns

liv og levned i 1600-tallet 

Der er ikke noget noget skønnere end at fordybe sig i en god fortælling og lade sig rive med af menneskers skæbne i en spændende handling. Tobias Rens-serien beskriver på godt og ondt venskab og fjendskab, kærlighed, had og evnen til at tilgive i krig og menneskelige kriser midt i 1600-tallets værste krige og intriger. Her på denne side får du en kort introduktion til alle bøgerne og de gennemgående hovedpersoner. Klik ind på bogsiderne og læs her mere om de enkelte romaner. 


Rigtig god fornøjelse

Martin Davidsen


BØGERNE

Løftet af Martin Davidsen Krig og kærlighed i 1600-tallets Danmark

Kærlighed, fanatisme

og blodig krig

Da den unge Tobias Rens i 1657 drager i en blodig krig mod svenskerne, efterlader han sin kæreste hjemme i København. Her huserer en fanatisk kvindemorder, som udser sig Frida som som næste offer. Det unge par må hver for sig og sammen kæmpe for livet og deres kærlighed, mens landet er tæt på afgrunden.

Kongens Brev af Martin Davidsen Krig og kærlighed i 1600-tallets Danmark

Sorg, hævn og stor-

politisk magtspil

Tobias Rens bliver indviklet i et storpolitisk spil om magten, da han i 1660 bliver livvagt for en række indflydelsesrige mænd tæt på kongen. Samtidig er en skrupelløs fjende ude på at slå ham ihjel. Til sin rædsel indser han, at hans skæbne er direkte afhængig af stændermødets udfald. Gode råd er dyre for Tobias Rens. 

Skyggernes Fyrste af Martin Davidsen Krig og kærlighed i 1600-tallets Danmark

Længsel, gengældelse og herredømmet

Kongen har sikret sig den enevældige magt i Danmark, ogTobias Rens er hans betroede mand. Da en lakaj bliver myrdet tæt på slottet, får Tobias ordre på at fange morderen. Situationen tilspidser sig dramatisk, da hans kæreste bortføres og han tvinges til at vælge mellem pligten eller kærligheden.

Tapper og tro

MINIPORTRÆT

Hvem er Tobias Rens?

Tobias Rens er én af 1600-tallets mønsterbrydere. Han er født som søn af en bonde. Som 16-årig bringer hans far ham til København, hvor han kommer i lære som kanoner ved Tøjhuset. Ved skæbnens gunst bliver han under krigene mod svenskerne gjort til officer og forsøger at gøre sit allerbedste for at leve op til sine overordnedes forventninger og deres ordrer. Det er ikke let. Krig, listige intriger ved hoffet, skumle mørkemænd - og ikke mindst kvinder giver den nye kaptajn alvorlige hovedbrud. Mere end én gang må han kæmpe med livet som indsats - for pligten eller kærligheden - eller omvendt.


Tobias Rens-serien bygger på virkelige begivenheder fra Danmarkshistorien. 

Disse fiktive personer medvirker også

FridaFrida er Tobias Rens' første store kærlighed. Hun er ung, smuk og passer kirketiderne. Under krigen tjener  hun som pige i huset i København, hvor hun længes efter sin kæreste, som er draget  i krig i Frederiksodde. 

AsbjørnBedste ven med Tobias gennem mange år. Han er tømrer, men avancerer til sergent under svenskekrigene. Udtrykket bulderbasse passer godt på Asbjørn, som elsker et godt fad øl og i ny og næ også et slagsmål. Stiller altid op for sin ven og kaptajn.

SofiaSofia er fra Skåne, enke efter en svensk soldat og mødte første gang Tobias Rens i Carlstad. Hun er viljestærk, modig og har sin egen mening om mange ting. Hun er klog på urter og elsker Tobias på godt og ondt.

EspenEr fra Jylland og bedste ven med Tobias. Han følger sin ven gennem tykt og tyndt, når ordrerne skal udføres- Han har en stor svaghed for kvinder og kurtiserer alle, han kommer i nærheden af. Er derfor altid i konstant fare for deres ægtemænd.