Dragen med de syv hoveder og ti horn

DRAGEN MED DE SYV HOVEDER OG TI HORN

Dragen med de syv 

hoveder og ti horn


– en Laurits Bogbinder-fortælling - bind 2


Laurits Bogbinder kæmper i det tidlige forår 1535 fortsat med, at hans vante og behagelige dagligdag er gået i opløsning, efter at Helsingørs nævenyttige præst kort før fasten installerede enken Lilje og hendes to børn hos ham.


Ikke nok med det. Den svangre Ellen bor også stadig under hans tag i Mellemgade, og Katrine Langeben fortsætter ganske højlydt med at kaste sin kærlighed på ham.


Udsat for hån og sladder har den overvældede bogbinder derfor mere end rigeligt at se til, da en spansk karavel løber på grund ud for Helsingør. Størstedelen af besætningen er omkommet af en mystisk sygdom, der hensætter byen i panisk angst for djævelsk pestilens og andre mørke kræfter.


Situationen tilspidses, da den agtværdige Konrad Købmand kommer i alvorlig klemme og pludselig bliver centrum for byens vrede. 


I en by plaget af mere og mere uro og en krig, der nærmer sig, indleder Laurits med hjælp fra sin bedste ven Didrik og Lilje jagten på sandheden. Endnu engang må den ærekære bogbinder dog indse, at hans stædige nysgerrighed kan få katastrofale konsekvenser. 


DRAGEN MED DE SYV HOVEDER OG TI HORN er den direkte fortsættelse af den anmelderroste DØDEN PÅ DEN GUSTENGULE HEST. I den nye historie er det søfartens store betydning for Helsingør, der er omdrejningspunkt for plottet. 


Lige som i romanerne om kaptajn Tobias Rens fletter Martin Davidsen i bogbinderserien historiske begivenheder og personligheder ind i en fiktiv fortælling og handling.

 


Andet bind af en finurlig krimifortælling fra 1500-tallet.


Udgivet: 2022

Forlag: Forlaget Tanken & Mindet

Sideantal: 268

Løftet er anden del i serien om kaptajn Tobias Rens

og hans liv og skæbne i 1600-tallets Danmark.