Døden på den gustengule hest

DØDEN DEN

GUSTENGULE HEST 

DØDEN PÅ DEN

GUSTENGULE HEST


– en Laurits Bogbinder-fortælling


Scenen i DØDEN PÅ DEN GUSTENGULE HEST er sat i året 1535 i Helsingør. På Krogen sidder lejesoldater fra Lybæk tungt og vogter skibsfarten på Øresund, og samtidig rykker kampene om kronen og den sande tro ude i landet tættere og tættere på sundbyen. Midt i lejesoldaternes overgreb og usikkerheden om fremtiden forsøger byens borgere desperate at bevare en vis form for normalitet med fastelavnstidens spøjse fester og traditioner.

 

Det gælder også for Laurits Bogbinder, som lever et tilfreds og godt liv som højt respekteret bogbinder og ærlig mand i Helsingør.

 

En dag kort før fasten forstyrres hans gode liv imidlertid. Laurits får ansvaret for enken Lilje og hendes to børn - og endnu værre: et vigtigt bogbinderarbejde for karmeliterklostret forsvinder ud af det blå fra hans værksted. Ivrig efter at opretholde sit gode ry og få sit uforstyrrede liv tilbage går han på jagt efter de forsvundne papirer og sandheden om enkens mands død.

 

Meget snart må den ellers så besindige bogbinder dog til sin store skræk indse, at hans besættelse efter at genvinde sin gode, gamle tilværelse nu pludselig truer ham på både livet og æren.


Med den ærekære og nysgerrige Laurits Bogbinder som hovedperson fortæller Martin Davidsen med humor og stor finurlighed i DØDEN PÅ DEN GUSTENGULE HEST om småfolk og godtfolks liv i en tid, hvor tro og overtro florerer side om side, og hvor ære er afgørende for det enkelte menneskes skæbne. Lige som i romanerne om kaptajn Tobias Rens fletter han i bogbinderserien historiske begivenheder og personligheder ind i en fiktiv fortælling og handling.

 


Første bind af en finurlig krimifortælling fra 1500-tallet.


Udgivet: 2021

Forlag: Forlaget Tanken & Mindet

Sideantal: 243

Løftet er anden del i serien om kaptajn Tobias Rens

og hans liv og skæbne i 1600-tallets Danmark.


Stjerneregn over Døden på den gustengule hest

Sagt og skrevet om Døden på den gustengule hest

Veloplagt historisk krimi om den nysgerrige Laurits Bogbinder, som får sat sin behagelige tilværelse over styr i reformationstidens Helsingør.

… Laurits er en sympatisk (anti)helt, som er nem at identificere sig med. Han er individualist i et traditionsbundet samfund, hvor man meget let mister liv og ære, hvis man træder udenfor normen.

Trods den alvorlige handling er der også masser af humor, især da den ellers tørre bogbinder får langt mere opmærksomhed fra kvinderne, end han bryder sig om.

Kan direkte sammenlignes med Martin Jensens serie om Eske Litle.

Jens Rasmussen, DBC

Sublim fortælling


“Fascinerende og sublim fortælling fra 1535, hvor man møder Laurits Bogbinder i datides Helsingør. Beskrivelsen, stemningen af byen føles som at være til stede, og jeg læste bogen fra ende til anden, da fortællingen var så intens og spændende bygget op." 


*****

Jesper S


Jeg glæder mig


"Et virkelig  spændende indblik i 1500-tallets livsstil på godt og ondt. Man føler med Laurits fra første side, og jeg glæder mig til næste udgivelse."


*****

Tanja N

Lærerig underholdning


“Er du til en blanding af Danmarks historie og krimi, må du endelig give dig selv mulighed for at læse Martin Davidsens sidste nye roman. Hele historien foregår i Helsingør og giver et rigtigt fint indblik i, hvordan livet var, og hvor lidt der skulle til for at vælte den hverdag, du havde"


*****

Karin H

Som at være i historien


En yderst spændende og grum bog, der på fantastisk vis sætter os ind i stemning og miljø omkring reformationen i Helsingør . Man fornemmer følelser, lugte og smage ja hele stemningen , som om man var en af del af historien."


*****

Anette P


Grundig researvh


"Bogen vidner om en grundig research af livet i 1500-tallet og er en fornøjelse at læse for alle med en historisk interesse"*****

Inge F

Super fortælling


Er man til historiske krimier, er dette et must read. Super fortælling i en meget interessant periode i den danske historie. Glæder mig allerede til nummer 2 bog i serien!"

*****

Simon B

Se trailer for Døden på den gustengule hest