Døden på den gustengule hest

DØDEN DEN

GUSTENGULE HEST 

Brydningstid

DØDEN PÅ DEN

GUSTENGULE HEST


– en Laurits Bogbinder-fortælling


Scenen i DØDEN PÅ DEN GUSTENGULE HEST er sat i året 1535 i Helsingør. På Krogen sidder lejesoldater fra Lybæk tungt og vogter skibsfarten på Øresund, og samtidig rykker kampene om kronen og den sande tro ude i landet tættere og tættere på sundbyen. Midt i lejesoldaternes overgreb og usikkerheden om fremtiden forsøger byens borgere desperate at bevare en vis form for normalitet med fastelavnstidens spøjse fester og traditioner.

 

Det gælder også for Laurits Bogbinder, som lever et tilfreds og godt liv som højt respekteret bogbinder og ærlig mand i Helsingør.

 

En dag kort før fasten forstyrres hans gode liv imidlertid. Laurits får ansvaret for enken Lilje og hendes to børn - og endnu værre: et vigtigt bogbinderarbejde for karmeliterklostret forsvinder ud af det blå fra hans værksted. Ivrig efter at opretholde sit gode ry og få sit uforstyrrede liv tilbage går han på jagt efter de forsvundne papirer og sandheden om enkens mands død.

 

Meget snart må den ellers så besindige bogbinder dog til sin store skræk indse, at hans besættelse efter at genvinde sin gode, gamle tilværelse nu pludselig truer ham på både livet og æren.


Med den ærekære og nysgerrige Laurits Bogbinder som hovedperson fortæller Martin Davidsen med humor og stor finurlighed i DØDEN PÅ DEN GUSTENGULE HEST om småfolk og godtfolks liv i en tid, hvor tro og overtro florerer side om side, og hvor ære er afgørende for det enkelte menneskes skæbne. Lige som i romanerne om kaptajn Tobias Rens fletter han i bogbinderserien historiske begivenheder og personligheder ind i en fiktiv fortælling og handling.

 


Første bind af en finurlig krimifortælling fra 1500-tallet.


Udgivet: 2021

Forlag: Forlaget Tanken & Mindet

Sideantal: 243

Løftet er anden del i serien om kaptajn Tobias Rens

og hans liv og skæbne i 1600-tallets Danmark.