Stjerneregn over Døden på den gustengule hest

Læserne er vilde med historien om Laurits


Forfatteren Martin Davidsens nye roman Døden på den gustengule hest får masser af roser hos læserne, der kalder historien om den nysgerrige Laurits Bogbinder for både veloplagt og spændende.


10.12.2021


DØDEN PÅ DEN GUSTENGULE HEST er blevet mere end godt modtaget af læserne. Krimifortællingen om antihelten Laurits Bogbinder og hans genvordigheder med både kvinder og en alt for nysgerrig næse har modtaget en sand stjerneregn på blandt andet Saxos hjemmeside


"Veloplagt", "et must read" og en "fascinerende og  sublim fortælling fra 1535" er blandt de superlativer, læserne sætter på første bind af forfatteren Martin Davidsens nye krimifortælling fra reformationstidens Helsingør.

- Det er så dejligt, at læserne kan lide historien om Laurits. Jeg mærker også, at hver gang, jeg taler om ham, bliver folk fanget af ham og hans skæbne. De kan godt lide ham, han er sådan en antihelt, som mange af os kender, siger forfatteren Martin Davidsens, der har gravet dybt i Helsingørs historie for at finde inspiration til sin nye serie fra 1500-tallet.


Som altid i Martin Davidsens forfatterskab bunder fortællingen om Laurits Bogbinder i historien, Med humor og lune har Martin Davidsen dog denne gang et helt særligt fokus på manden Laurits Bogbinder.


Hvordan slipper jeg af med dem?

Spørgsmålet piner den ærekære bogbinder, der kort før fasten får påtvunget enken Lilje Underbyskrivers og hendes to børn. Med et slag forstyrres hans rolige tilværelse i bøgernes verden af alt for høje kvindestemmer og rollingers skrål. Veloplagt fortæller Martin Davidsen om bogbinderens nye liv, som udfordres endnu mere, da en vigtig bogbinderopgave til klosteret forsvinder sporløst. Ud over at blive til grin i hele byen, trues Laurits Bogbinder nu både på ry og ære - en forfærdelig udfordring i en tid, hvor æren var afgørende. Og situationer, som læserne altså også klukker over midt i dramaet.  


 

DØDEN PÅ DEN GUSTENGULE HEST udkom den 8. oktober på Forlaget Tanken & Mindet. Næste bind i serien er stærkt på vej og forventes udgivet sidst på foråret. 

 

Martin Davidsen (1968) debuterede i 2017 med første bind i den historiske thriller-serie om kaptajn Tobias Rens. Serien består af Løftet, Kongens Brev og Skyggernes Fyrste.

 

www.martindavidsen.dk 


 


Tilbage til blog