25.05.2019
Det sene 1600-tals danmarkshistorie er sprængfyldt med drama og store personligheder, men litterært er det et et overset kapitel.
Den forsømmelse råder forfatteren Martin Davidsen bod på. I sin episke romanserie om kaptajn Tobias Rens tager forfatteren læserne med på en nervepirrende rejse til årene under og lige efter svenskekrigene, hvor Danmark er på kanten af afgrunden og kongen ved et statskup har taget magten og erklæret sig for enevældig. Det viser en ny film, der er produceret over Martin Davidsens roman, SKYGGERNES FYRSTE.
Ved Historiske Dage 30.-31. marts kan man i Øksnehallen møde Martin Davidsen og hans musketerer og høre mere om hans tredje roman, SKYGGERNES FYRSTE. I denne spændingsmættede thriller udspiller der sig en yderst grum historie, der igen er centreret om bondesønnen, der som datidens mønsterbryder er avanceret til kaptajn i kongens eget regiment.
Kaptajn Rens skal i et morads af intriger, hævn og kærlighed forsøge at opklare nogle mord, der truer kongens nyvundne magt. Samtidig må han kæmpe for sit liv, kærlighed og ære i Københavns underverden, som i et dystert og udspekuleret hævntogt trækker tråde langt ind på Københavns Slot og i det menneskelige sind.
SKYGGERNES FYRSTE udkom i 2018 på Forlaget Klim og er den tredje fortælling i romanserien om kaptajn Tobias Rens.
I lighed med LØFTET og KONGENS BREV – begge udgivet i 2017 på Forlaget Klim – tager handlingen i SKYGGERNES FYRSTE udgangspunkt i virkelige begivenheder, og i den fiktive handling møder læserne ægte historiske personligheder som kong Frederik 3, hans magtfulde kammerskriver Gabel, biskop Svane og kongens sønner, Ulrik Frederik Gyldenløve og den senere Christian 5.
Historisk autenticitet, facetterede menneskeskæbner kombineret med drama og stor fortællelyst er varemærket for Martin Davidsens forfatterskab.
I øjeblikket er han i fuld gang med at skrive på fjerde bind i serien om kaptajn Tobias Rens, DEN SKÅNSKE ARV. Også her er det 1600-tallets levevis, tanker og vilkår det bærende grundelement i fortællingen.
Ifølge Martin Davidsen er netop dette århundrede – og især anden halvdel – en underkendt periode, der på grund af sin store betydning for danmarkshistorien fortjener en større plads i danskernes bevidsthed.
Martin Davidsen og hans forfatterskab kan gæsterne ved Historiske Dage stifte bekendtskab med ved stand 62, Maria Helleberg og Venner Historiske Dage 2019. Lørdag klokken 14 og søndag klokken 12 vil han her under overskriften Svenskekrigene fortælle om SKYGGERNES FYRSTE – og selvfølgelig komme ind på forløberne. Ligeledes vil publikum søndag klokken 14.40 på Rød Scene kunne møde ham i et veloplagt causeri over emnet ”Druk i renæssancen”.
Martin Davidsen bor i Helsingør og arbejder til daglig som chef for museumsværterne på Nationalmuseet.