Kongens Brev

livsfarlige intriger

KONGENS BREV 

KONGENS BREV

– en Tobias Rens-historie


Et personligt mareridt begynder for kaptajn Tobias Rens, da han plaget af sorg over tabet af sin hustru i 1660 udnævnes til livvagt for en række indflydelsesrige mænd tæt på kong Frederik III.


Intetanende hvirvles han ind i et storpolitisk komplot af udspekulerede intriger, hemmelige møder og mord – med det formål at frarøve adelen dens altafgørende magt og skænke kongen det fulde herredømme.


Mens magtkampen spidser til, må Rens kæmpe for sit eget liv og lykke. Jagtet af en grum og navnløs fjende indser han midt i al kaos til sin rædsel, at hans skæbne er direkte afhængig af stændermødets udfald.

 

Kongens Brev foregår i tiden op til en af de mest afgørende epoker i Danmarkshistorien – enevældens indførelse.


En fortælling om sorg og kærlighed, tro og tvivl og en mand, der forsøger at overleve.


Udgivet: 2017

Forlag: Forlaget Klim

Sideantal: 434


Kongens Brev er første del i serien om kaptajn Tobias Rens og hans liv og skæbne i 1600-tallets Danmark.


Anmeldelser

DET ER GODT

En politisk roman, ja, men du bliver også oprigtigt engageret i Tobias’ liv. Både når han hænger ud med sine kammerater i renæssancetidens København, og når han bejler til den temperamentsfulde Sofia. Og så er det spændende at læse om rigtige historiske personer, der smeder rænker, som kommer til at påvirke den tid, du lever i. Første del af en serie. Og det er godt! Fire ud af seks stjerner.

Magasinet Liv

SOM OM HAN SELV HAR VÆRET DER

Det er som om, han har været der selv. Opdigtede personer blander sig med et historisk korrekt galleri med blandt andre gøngehøvdingen Svend Poulsen, hoffet omkring kong Frederik den Tredje, adelens repræsentanter som Otte Krag og Henrik Gyldenstjerne samt fremtrædende borgerlige som Københavns borgmester Hans Nansen.

Hans Christian Davidsen, Flensborg Avis

SMÆK FOR SKILLINGERNE

Læseren får smæk for meget mere end en flad skilling. Her er blod i stride strømme, et afhugget hoved på et værtshusbord, materie, sex og uafladelig slagbataljer. Fire ud af seks stjerner

Bjarne Gregersen, Jysk Fynske Medier

EN MEDRIVENDE HISTORIE

Jeg synes det er en medrivende historie hvor hovedpersonen er en fordrukken officer Tobias Rens med ondt i sjælen, der pludselig dumper ned i historien og kommer i klemme mellem folk, der ønsker ham mere ondt end man kan forestille sig.

Jarl Cordua

Det er også sagt og skrevet

FEDE HISTORIER OG PLOTTWISTS

Et rigt, nuanceret sprog, fede historier og plottwists - bare en rigtig god og gennemarbejdet bog. Og så beskriver du nogle maskuline sindstilstande så godt.

Thomas Leth Rasmussen, indlæser af lydbogen

GENNEMFØRT BOG

Spændende og gennemført bog, der trods en lidt langsom start snart fanger læserne.

Lektor Iben Jacobsen, DBC


FRISK, LEVENDE OG LÆRERIG

Så blev jeg færdig med Kongens Brev. Jeg har hørt den som lydbog over de sidste par dage.Jeg synes, at bogen er ret god. Historien er god og spændende


Det virker som om, historien er en motor for at få lejlighed til at beskrive tidsperioden og de politiske spil. Det har jeg ikke noget imod - jeg kan godt lide at blive klogere, samtidigt med at jeg bliver underholdt


Dine beskrivelser af byen, personerne, hygiejne (eller manglen på samme) og interaktionen er frisk, levende og meget lærerig. Ikke mindst mændenes syn på kvinder - og deres erotiske oplevelser. Det er nærmest som et frisk pust i disse politisk überkorrekte me-too-tider.


Jeg kan godt lide den tillempede historiske sprogstil. Den flytter læseren ned fra et fugleperspektiv og ind i historien.

Per Møller Olsen, læser


FARVERIG OG FÆNGSLENDE

Endelig i gang ed Kongens Brev. Pragtfulde beskrivelser af omgivelser og tiden. Farverigt og fængslende sprog. Tak for god underholdning.

Maibritt Arnstrup, læser


Kongens Brev af Martin Davidsen

Fakta om hovedpersonen

Tobias Rens


Tobias Rens er født som bondesøn i Brønshøj, hvor han vokser op. Som 16-årig kommer han til København, hvor han bliver uddannet som kanoner i Tøjhuset.


I 1657, da den første Karl Gustav-krig bryder ud, bliver han sendt til Frederiksodde for at slås mod den svenske hær. Ved skæbnens tilskikkelser bliver han forfremmet - og ender i 1660 som kaptajn i Kongens Livregiment til fods.

RENS-SERIEN