Nyheder

STORT OG SMÅT

fra min verden    

PLUK FRA DAGBOGEN OG NYHEDER

25. marts 2019 - pressemeddelelse

Martin Davidsen til Historiske Dage med Skyggernes Fyrste


Historiske Dage i Øksnehallen står for døren i weekenden 30.-31. marts. Martin Davidsen er med og har fokus på sin seneste roman, Skyggernes Fyrste, ved Danmarks største historiske messe. 

13. februar 2019

Martin Davidsen fortæller om  Stormen 1659


For 360 år siden forsøgte svenskerne i den isnende vinterkulde at indtage København efter en lang og hård belejring af byen. En erobring, der ville have udslettet Danmark.

Forfatteren Martin Davidsen har i anledning af årsdagen været på en historisk vandretur i området omkring Stormbroen, Stormgade, Bibliotekshaven, Vandkunsten og Slotsholmen for at huske den voldsomme nat, som vi i dag kender som Stormen på København.


Netop den del af Danmarks dramatiske historie har Martin Davidsen et ganske særligt forhold til. I romanen Løftet, der er en del af hans episke romanserie om en soldats liv i 1600-tallet, befinder hovedpersonen Tobias Rens sig på volden, da svenskerne stormer over isen for endegyldigt at gøre Danmark til en svensk provins.


I filmen beretter Martin Davidsen med stor indlevelse om de dramatiske begivenheder, der for 360 år siden udspillede sig på Stormbroen og i Stormgade. Stormgade, der i 350 var åbent vand, var i den isnende vinterkulde frosset til og gav Carl 10 Gustavs toptrænede svenske hær en enestående mulighed for at få fri adgang til byens hjerte, Slotsholmen. Kun beskyttet af svage mure og volde samt københavnernes ubændige vilje til at forsvare byen og dermed landet stod den blodige kamp natten mellem den 10, og 11. februar 1659. En kamp, der endte med et markant svensk nederlag. Tobias Rens var med hele vejen.

Løftet er andet bind i Martin Davidsens store romanserie om Tobias Rens, der foregår i de yderst turbulente år under og efter svenskerkrigene.


I Løftet følger vi Tobias Rens skæbne fra Frederiksodde over København til Nakskov og Kiel, gennem sejre og nederlag i nogle af danmarkshistoriens mest epokegørende år. Løftet er dog meget mere end en historie om en ung mand i en blodig krig. Løftet er også en fortælling om en stor og stærk kærlighed mellem to unge mennesker, som lider under krigens hærgen og en fanatisk morders forfølgelse. Løftet udkom i 2017.

13. december 2018

Gavehumør: Tre Tobias Rens-romaner for 500 kroner

Hvis man kan lide fart, spænding og drama, og samtidig har en passion for historiske romaner, så er Martin Davidsens episke fortælling om kaptajn Tobias Rens og hans oplevelser i København omkring 1660 ikke til at komme udenom.

 

Nu får endnu flere læsere mulighed for at stifte bekendtskab med intrigerne og sammensværgelsen i og omkring det danske hof og Frederik III. Og endda med stor rabat.

 

Forlaget Klim er i udsalgstemning i januar og sælger LØFTET, KONGENS BREV og SKYGGERNES FYRSTE til en samlet pris for 500 kroner  - normalpris  899,85 kroner.  KØB

 

De tre romaner, der kan læses uafhængigt af hinanden eller samlet, bringer læserne med på en spændingsmættet rejse tilbage til et af de mest epokegørende tidspunkter i danmarkshistorien. Her er "smæk for alle skillinger" og en historie om en mand, der på godt og ondt, kommer helt tæt på begivenhederne og de historiske skikkelser under svenskekrigene samt ved og efter det afgørende stændermøde i 1660, hvor kongen ved et kup tager magten og bliver enevældig.

 

Først og sidst beskæftiger LØFTET, KONGENS BREV og SKYGGERNES FYRSTE sig med helt almene spørgsmål som kærlighed, tro, ære, hævn samt hvad der sker, når et menneske tvinges til at træffe livets sværeste valg. LÆS MERE

 

LØFTET, KONGENS BREV og SKYGGERNES FYRSTE er ikke til at komme udenom, hvis man søger historiske spændingsromaner med noget på hjertet fra danmarkshistoriens rige skatkammer.

12. november 2018

Bogmesse i Helsingør afløser BogForum i København

FORFATTEREN Martin Davidsen har travlt. Efter tre hektiske dage på BogForum i Bellacentret fra fredag 26. oktober til søndag 28. oktober, er Helsingør-forfatteren nu gået i gang med forberedelserne til den næste bogmesse.

Det bliver på hjemmebane i Helsingør, hvor Forfattergruppen Helsingør i samarbejde med Kulturhus Syd og Helsingør Dagblad fra 17.-18. november for første gang afvikler Helsingør Bogmesse i Kulturhus Syd med deltagelse af 30 lokale forfattere.

Martin Davidsen glæder sig til at møde læsere på hjemmebane og fortælle om sit forfatterskab og Tobias Rens-serien, der beretter om livet og tiden i sidste halvdel af 1600-tallet.

Søndag klokken 12.15-12.45 handler det om nye historiske romaner, når han sammen med kollegerne Birgitte Jørkov og Rikke Barfod bliver interviewet i forfatterhjørnet af journalist og boganmelder Claus Kjærsgaard fra Helsingør Dagblad.


- Jeg glæder mig, det er altid inspirerende at møde læserne, siger Martin Davidsen, der under BogBorum i Bellacentret på Rød Scene to gange - fredag og søndag - var i samtale med journalisten og forfatteren Dorthe Chakravarty.

Foto: Kelter Photography

23. oktober 2018

Bog Forum og en samtale om de svære valg kalder


Forfatteren og foredragsholderen Martin Davidsen møder historikeren og journalisten Dorthe Chakravarty i en samtale om de svære valg og Skyggernes Fyrste ved Bog Forum i Bella Centeret.9. oktober 2018 - pressemeddelelse

Kronborg kalder


Efterårsferien står for døren, og det betyder, at jeg og svendene igen skal stå vagt ved Kronborg og fyre kanoner af. Men jeg skal også i arbejde som forfatter og foredragsholder, og det glæder jeg mig umådeligt til.

Fra søndag til og med torsdag holder jeg hver dag foredraget "Mand er ej ærlig, om ej han drikker".


7. september 2018 - pressemeddelelse

Forfatter: Alt forandrede sig


Forfatteren og foredragsholderen Martin Davidsen har en stor passion for København og byens gamle kvarterer.

Vokset op i historiske omgivelser på Regensen, med udsigt til Rundetårn og helt tæt på byens pulserende liv har København på godt og ondt altid præget hans liv.

Altid nysgerrig, med snuden i gamle bøger, i dyb fascination over historiske begivenheder og personligheder vidste den i dag 50-årige forfatter ikke, at livet for altid skulle forandre sig, da han en vinterdag gik ind på et af byens antikvariater og helt tilfældigt fandt en lille bog. Der er der kommet en film ud af.


25. august 2018

Forfatter går til filmen


Martin Davidsen har mange flere historier i sig, end de historiske fortællinger han beretter om i sine romaner.


Derfor har han nu brugt sommeren på at lave filmoptagelser på Spøttrup Borg i i Nordjylland. Det er der kommet en 3 minutter og 54 sekunder lang video ud af, som er offentliggjort på Martin Davidsens Youtube-kanal.


Filmen "Spøttrup Borg" er den første af en række små film, hvor Martin Davidsen går i dybden med nogle af de steder og mennesker, der inspirerer ham. Den næste kommer til at handle om Rens' København.


1.juni 2018 - nyhed

SKYGGERNES FYRSTE fik en brandvarm modtagelse

Termometeret bevægede sig op omkring de 30 grader, da forfatteren og foredragsholderen Martin Davidsen fejrede udgivelsen af sin tredje roman, SKYGGERNES FYRSTE, ved et foredrag i Haderslev 1. juni.


Det skete i forbindelse med den historiske festival, Hertug Hans Festival, som Martin Davidsen gennem mange år trofast har deltaget i som Ridder Martin sammen med sine svende.


2018 var ingen undtagelse, og da festivalen faldt sammen med færdiggørelsen af SKYGGERNES FYRSTE var det nærliggende at kombinere de to begivendenheder med et arrangement. I samarbejde med Hertug Hans Festival og Haderslev Museums- og Arkivforening kølede Martin Davidsen alle tilhørerne ned med kold øl i glassene og sit foredrag om drukvaner i 1600-tallet.


21. maj 2018 - pressemeddelelse

Forfatter med lune og humor fejrer sin tredje roman i Haderslev


Kun sjældent bliver en ny dansk roman lanceret i Haderslev. Men det sker fredag den 1. juni, når forfatteren og foredragsholderen Martin Davidsens tredje spændingsroman i Tobias Rens-serien udkommer. 

Læs mere

 


6. maj 2018

SKYGGERNES FYRSTE udkommer 1. juni

Så er der sat dato på udgivelsen af SKYGGERNES FYRSTE. Det tredje bind i serien om Tobias Rens udkommer 1. juni 2018 - mindre end halvandet år efter udgivelsen af KONGENS BREV.

SKYGGERNES FYRSTE har været på vej i halvandet år, og efter en intensiv arbejdsindsats i november, december og januar mangler nu kun den absolutte finpudsning i et nervepirrende drama, der har de trange gange og rum på Københavns Slot samt de mørke gyder i København anno 1660 som omdrejningspunkt.

Lige som i de to første Tobias Rens-fortællinger bliver den gæve kaptajn Rens  atter voldsomt udfordret - denne gang i et livsfarligt skyggespil, der ikke blot truer den kongelige familie, men også Rens og hans store kærlighed, Sofia, på livet. Han tvinges derfor til at træffe nogle fatale beslutninger.


En ægte Martin Davidsen-roman

De historiske begivenheder er på ægte Martin Davidsen-vis med til at sætte rammen for handlinge. Trængslerne for Rens begynder ved den store arvehyldning foran Børsen 17. oktober 1660, hvor adelen, præsteskabet, borgerstanden og bønderne sværger den nye enevældige konge troskab.

Som sædvanligt i en Martin Davidsen-roman kommer læserne gennem Rens til at møde en række historiske personer fra tiden - og også en kvinde fra fortiden .....

SKYGGERNES FYRSTE er en psykologisk spændingsroman, der byder på masser af fart og spænding og et spændende plot i historiske rammer, men også tager læserne med på udflugt dybt ind i det menneskelige sinds

mest mørke kroge.

20. marts 2018

Uden øl gik verden i stå - foredrag i Espergærde

Uden øl gik verden i stå. Der var fuldt hus og en fantastisk stemning, da jeg holdt foredrag om 1600-tallets drukvaner i Espergærde Historiske Forening.

Interessen var stor, og det står klart, at drikkevaner har en bred appel. Det var en dejlig aften. Jeg glæder mig til at komme ud at holde foredraget andre steder.


10.-11. marts 2018

Historiske Dage kaldte

En dejlig ferie er forbi, og det er ved at blive hverdag igen. Historiske Dage i Øksnehallen kalder, og jeg var selvfølgelig med igen i år.

Nationalmuseet solgte LØFTET og KONGENS BREV fra sin stand, og jeg havde den store fornøjelse igen at møde mange mennesker, der interesserer sig for historie og gode fortællinger. Jeg var i F3-uniform sammen med gruppen, og det gav en god autentisk stemning.

Et højdepunkt var, da jeg søndag eftermiddag i en samtale med TV-værten og indehaveren af Historieselskabet. Liv Thomsen, snakkede om mit forfatterskab - og alle de gode historier, der ligger i historien. Der var fuldt hus til samtalen, som fik latteren til at runge

28. januar 2018

Skyggernes Fyrste - done

Meget, meget mærkeligt. Dette er en mærkedag. SKYGGERNES FYRSTE er afsluttet, og nu bliver manus sendt til KLIM og et første gennemsyn hos min redaktør. Men det er altså meget mærkeligt at afslutte noget, der i de seneste tre måneder stort set har fyldt hvert eneste ledige øjeblik i mit liv - og har voldt mig så store kvaler.

I april sidste år var jeg dybt frustreret, fordi jeg havde rigtig svært ved at se og føle historien. Men efter lanceringerne af først KONGENS BREV i marts - og LØFTET i november kom der heldigvis ro på - og så fandt jeg endelig tid, tråd og sammenhæng i historien. Og hmm - heldigvis. For SKYGGERNES FYRSTE er vist blevet rigtig god. I hvert fald bliver Rens udfordret på måder, som han aldrig tidligere er blevet - og jeg har lært en masse om Københavns Slot, kongens kunstkammer og fransk kogekunst....... Kortet viser etagen under riddersale på Københavns Slot, hvor en stor del af handlingen i Skyggernes Fyrste udspiller sig.

22. december 2017

Fyn ud og hjem

Har lige her kort før jul været et smut på Fyn, hvor jeg signerede bøger hos Schreiners Bog og Idé i Tarup Centeret ved Odense. Havde Duwall med som backup og havde også fornøjelsen af at møde en anden forfatter, Gorm Stefan Götzsche, der skriver ungdomsbøger. Han købte mine bøger.

10.-12. november 2017

For første gang til bogmesse - med bøger

BogForum i Bella Centeret er årets store begivenhed for alle os, der elsker bøger. I år er jeg med for første gang - med mine egne romaner. Både KONGENS BREV og LØFTET ligger på skranken i Forlaget Klims stand - lige ved siden af en anden Martin, nemlig Martin Jensen. Det er stort. Gennem flere år har jeg gået rundt på bogmessen og forsøgt at skabe interesse for mine bøger hos et forlag, og nu er jeg så med med ikke blot én, men to romaner.

Gode venner bakker op. Danni, Duwall og Ida er trukket i musketeruniform for at skabe opmærksomhed ved standen, og Inge er kommet fra Jylland for at lave interview med mig på Rød Scene søndag middag. Det er alt sammen super spændende. Og det er fedt at lange bøger over disken - både mine egne og andres.

Som en stor bonus er skuespilleren Thomas Leth Rasmussen, der har indlæst KONGENS BREV som lydbog, også med. Han læste udvalgte dele af romanen op lørdagen. Det var stort at høre sine egne ord, og endnu bedre, at han også skal indlæse LØFTET. En supergod weekend.  :-)


1. november 2017

Den store dag

Jeg elsker LØFTET. Romanen har været en del af mig og mit liv i så mange år. I årevis har jeg kæmpet for at få den udgivet på det ene forlag efter det andet. Den har haft mange navne, men efter en større omskrivning hedder den nu LØFTET og udkommer på Forlaget Klim lige som KONGENS BREV.

Fra at være en historie om en ung soldat, der drager på eventyr i krigen, er LØFTET blevet til en historie om tro, håb og kærlighed - om dybe følelser mellem mennesker i en meget svær tid. Jeg er fyldt af glæde og stolthed og glæder mig utrolig meget til modtagelsen. I dag kunne jeg så endelig fejre dens udgivelse sammen med gode venner og bekendte - samt venner af mit forfatterskab. I et samarbejde med Christiansborg Slot lavede vi en romanlancering i ruinerne af det gamle Københavns Slot, hvor en del af romanen udspiller sig. Tryk på knappen og læs mere om dagen på en anden side.

Og hør samtalen mellem Rane Willerslev og mig.

28.10. 2017

Forfattermøde om 1600-tallet i Espergærde

Der blev en spændende eftermiddag, da fiktionen mødte fakta ved en lokal bogdag om 1600-tallet på Espergærde Bibliotek.

For hvordan spiller den fiktive roman og fagbogen med og mod hinanden? Hvad skal der til af viden for at skrive en historisk roman, og hvordan bruger den historiske fagbogsforfatter den skønlitterære genre?

Det var spørgsmål, der blev sat til debat, da Martin Davidsen mødte fagbogsforfatteren Lone Hvass i en samtale med Birgitte Jørkov 28. oktober klokken 13-15.

Martin Davidsen præsenterede sine romaner KONGENS BREV og LØFTET, mens Lone Hvass præsenterede sin bog "Liv og død, tro, håb og mirakler i 1600-tallets Helsingør". Moderator ved arrangementet var historikeren og forfatteren Birgitte Jørkov.

Ved arrangementet blev der uddelt smagsprøver på blandt andet krydret hvidvin, Lutendrank.24. oktober 2017

Skøn dag i Fredericia

Når man kommer østfra, kører man ind i Fredericia ad den samme vej, som svenskerne i 1657 angreb Frederiksodde på. Det var dermed en inspirerende begyndelse på en dejlig eftermiddag med bogsignering i den skønne Billunds Boghandel og senere foredrag om, hvordan en historisk roman bliver til i den historiske forening. En dag, jeg længe havde glædet mig til, fordi det er i Frederiksodde - i mødet med krigens barske realiteter - at Tobias Rens bliver voksen og får ansvar.

Bohandler Elsa Billund havde lavet et flot set-up for mig i forretningen, hvor der er bøger fra gulv til loft. Eksemplarer af KONGENS BREV og LØFTET lå klar, og der kom gang i både pen og fjerpen :-)


Ved aftenens foredrag - på Frederik III's Vej (!) - mødte jeg en flok engagerede lyttere, der både fik soldaterhistorier og et indblik i 1600-tallets tro og overtro. Foredraget blev optaget til lokalradio og vil senere blive udsendt.  Det var en god aften. Jeg ser frem til igen at komme tilbage til Fredericia.


21. oktober 2017

KONGENS BREV i andet oplag

Det er vildt. Men salget af KONGENS BREV går så godt, at første bind i serien om kaptajn Tobias Rens nu bliver trykt i andet oplag. Det er kun seks måneder siden, at KONGENS BREV udkom, så det er ikke ringe. Jeg kan kun være meget glad.

15.-20. oktober 2017

Kronborg kalder

Få hundrede meter fra min bopæl midt i Helsingørs historiske bydel troner Kronborg sig op. Stor, bred og mægtig med spir og tårne pirrer Nordeuropas største renæssanceslot hver eneste dag min fantasi.

Det er et superspændende sted, der emmer af historie og er fuld af muligheder. Det giver ny inspiration at gå en tur rundt om Kronborg. Igen i år sørger jeg som Ridder Martinsammen med mine svende for ro og orden ved årets renæssancefestival.


I år var jeg også selv et programpunkt. I samarbejde med slottet tog jeg tirsdag, onsdag og torsdag i den lille sal nysgerrige sjæle i alle størrelser med på en spændende rejse 350 år tilbage i tiden – til midten af 1600-tallet, da tørre tæsk og rigeligt med øl var en helt almindelig del af hverdagen for både børn og voksne, og hvor pest og hunger florerede, mens tro og overtro levede side om side.

Det er Eva Kudsk Jensen, der har været så venlig at sende mig disse billeder og give mig tilladelse til at vise dem her.29. september 2017

KONGENS BREV er månedens bog

Hvor er det altså bare dejligt at være ude og møde alle de mennesker, der læser bøger. Fredag aften 29. september tilbragte jeg på gågaden i Allerød i selskab med en masse skønne mennesker og to af mine trofaste svende, Danni og Duwall. Boghandlen i Allererød "Bog og Idé" har valgt KONGENS BREV som månedens bog, og det er jeg selvfølgelig både stolt og glad over. Derfor var jeg selvfølgelig også klar til at møde op i uniform, da der var længe åbent. Det gik rigtig godt. Og nej, ingen blev truet til noget, de ikke ville. :)26. september 2017

En meget stor dag

Det er vildt. De første kasser med LØFTET er landet på mit kontor, og jeg kan endelig pakke ud. Det er og var et stort øjeblik, som jeg gerne vil dele med jer alle. Snart kan I glæde jer til selv at holde den i hånden. Det er en fantastisk historie om grusom krig og stor kærlighed, om grumme skæbner, tro og håb, om hvordan Tobias Rens bliver den Tobias Rens, som han var og er i KONGENS BREV.


18. september 2017

Så er Løftet gået i trykken

Det er ikke til at forstå. Men nu er det så vidt. LØFTET er gået i trykken. Det er lige som med KONGENS BREV trykkeriet Nørhaven i Viborg, der står for alt det tekniske arbejde. På trykkeriet har projektleder Fie Lauridsen været så sød at sørge for billeder og video, og det er der så kommet denne lille film ud af. Klik ind og se.12. september 2017

Nyhed: Martin Davidsen/forfatter på FB

Der kommer til at ske rigtig mange spændende ting  i relation til mit forfatterskab i den kommende tid. Derfor har jeg oprettet Martin Davidsen/forfatter på Facebook. Her vil du kunne følge med i min gøren og laden som forfatter og foredragsholder. Jeg håber, at du bliver nysgerrig og klikker ind på siden og følger mig på min videre færd.


11. september 2017

Udgivelse: Løftet er på vej

Endelig. Jeg er så stolt. Min næste roman LØFTET er lige sendt til trykkeriet. Jeg glæder mig så meget. For selv om det ikke er den første, er det den, jeg skrev først - og nu er den snart klar :) til alle jer, der har nydt at læse KONGENS BREV og venter på at høre nyt om Tobias Rens og hans liv og skæbne i 1600-tallets Danmark.

LØFTET er en gribende fortælling om grusom krig og stor kærlighed, om troens magt og afmagt, om venskab og fjendskab. Jeg glæder mig så meget til at dele denne historie med jer.


6. september 2017

Borgerkrigen kom lidt tættere i Chakoten

Den amerikanske borgerkrig 1861-1865 er rigtig spændende, og jeg har interesseret mig for den i mange år. Borgerkrigen var temaet for et foredrag, jeg holdt i Chakoten - Dansk Militærhistorisk Selskabs lokaler i Rødovergaard.

I foredraget kom jeg ind på emner som krigens udvikling, industrialiseringens indvirkning på krigsførsel, politik og økonomi - og meget mere. Borgerkrigen var den første store krig efter industrialiseringen, hvor logistik, nye opfindelser og taktikker dikterede krigens gang. Det store spørgsmål om, hvorvidt sydstaterne kunne have vundet krigen kom vi også ind på.


2. september 2017

Til kulturfestival i Helsingør

Hvad er bedre end at være omgivet af bøger og glade mennesker på en solskinsdag. Jeg har været til kulturfestival i Helsingør, hvor jeg  sammen med andre forfattere fra Helsingør-området har talt om bøger med mennesker, der kom forbi. Blandt andet har jeg hvisket til en masse, at næste bind i serien om Tobias Rens meget snart er på vej, og så er det jo altid spændende at udveksle erfaringer med andre forfattere.


18. august 2017

Russisk orlogsskib lægger til i Helsingør

Hjemme og i fuld gang med Løftet efter en dejlig sommer. Helt fantastisk med lidt fritid. Især når det russiske orlogsskib Standard lægger til ved kajen i Helsingør i forbindelse med Sundtoldsmarkedet.

Skibet er en historisk kopi af Standard fra 1703 og et fantastisk skue.


2. juni 2017

Ridderen af det skrevne ord i Haderslev

Er i Haderslev sammen med svendene i forbindelse med Hertug Hans Festival. Her benytter jeg lejligheden til at lave et fremstød i den lokale Arnold Busck for KONGENS BREV.. Boghandlen ligger lige over for domkirken, hvor rigtig mange mennesker er samlet for at markere 500-året for reformationen.

Får en god snak med sønderjyderne og sælger også bøger. Dejlig opbakning fra mine svende - der med alle midler sørger for at stoppe alle i gågaden.


25. april 2017

Ene hane i kurven i litteraturselskabet

Så er jeg lige en tur i Jylland for at holde foredrag - om min vej til forfatter, KONGENS BREV og hverdagslivet i 1600-tallet med alt fra druk til tro. Ene mand  slutter jeg Det Kvindelige Litteraturselskabs forårssæson i Serridsslev Forsamlingshus. Knap 100 damer lyttede med, og jeg fik en god oplevelse i en kræsen forsamling, der elsker at få en god historie sammen med kaffe og lagkage.


25. og 26. marts 2017

Kongens Brev til

historiske dage

Jeg er med til Historiske Dage i Øksnehallerne i denne weekend for at fortælle og markedsføre KONGENS BREV. Undervejs bliver det til mange snakke med både gamle bekendte, der vil hilse på ridderen - og interesserede bogelskere, der vil høre mere om Tobias Rens, KONGENS BREV og 1600-tallets intriger i Danmark.


10. marts 2017

Fra bogbutikkerne til bibliotekerne

Spændende og gennemført bog, der trods en lidt langsom start snart fanger læseren. Hurra. Min første lektørudtalelse er positiv. Nu er vejen banet for, at KONGENS BREV også finder vej til bibliotekerne. Det er da skønt.


8. marts 2017

Den første anmeldelse

Sved på panden, så kom den første rigtige anmeldelse af Kongens Brev. Men hurra. Fire ud af seks stjerner gav Jysk Fynske Mediers Bjarne Gregersen KONGENS BREV. Der er smæk for skillingerne, skriver han, og det er jo ikke så ringe i en anmeldelse, der når ud til det meste af Jylland og Fyn.


3. marts 2017

DAGEN DERPÅ

Træt, men glad. Det er dagen derpå. Men der er ingen ro til hvile. KONGENS BREV skal ud - og sælges. Første stop er på hjemmebane her i Helsingør, hvor jeg i Bog og Idé en god snak med kunderne og heldigsvis også fik signeret noglere bøger. Det var en god eftermiddag og helt fantastisk at være ude i virkeligheden med en rigtig bog. i morgen går turen til Arnold Busck i Købmagergade i København.


2. marts 2017

SÅ KOM DAGEN

Endelig, endelig. KONGENS BREV er  udkommet. I dag blev den store dag fejret i festsalen på Nationalmuseet. Cirka 150 mennesker kom forbi og ønskede tillykke. Jeg er glad, stolt og uendelige taknemmelig over, at I alle ville være med. Dagen var fantastisk. Tak til forlagsredaktør Svend Åge Pedersen fra Klim og til Nationalmuseets direktør, Per Kristian Madsen, for deres taler - samt til alle andre, der hjalp og bar, så det blev en meget stor dag. Klik ind og se alle billederne

18. februar 2017

PÅ FORSIDEN

Helsingør Dagblad har i dag bragt en rigtig god artikel om mig og KONGENS BREV. Jeg fik en sektionsforside og to sider inde i avisen.

Ikke ringe - og meget spændende.


4. februar 2017

DANMARK FIK GRUNDLOVEN 1849

Der har desværre indsneget sig en fejl i efterskriften på KONGENS BREV. I forfatterordet på side 433 står der, at Danmark fik sin Grundlov i 1847. Det er naturligvis ikke korrekt, Grundloven kommer som alle ved i 1849.

Jeg kan desværre ikke nå at rette årstallet i første oplag og må derfor benytte dette sted til at præcisere. Jeg beder om tilgivelse og håber ikke, at denne årstalsforveksling vil ødelægge fornøjelsen ved at læse KONGENS BREV.


3. februar 2017

ENDELIG

Endelig. Endelig kan jeg holde en rigtig bog i hånden. Trykkeriet Nørhaven i Viborg er færdig med at trykke KONGENS BREV, der officielt udkommer den 2. marts. Men i dag landede de første eksemplarer her på mit kontor i København. Hvor er det skønt.


29. januar 2017

NY HJEMMESIDE ER I LUFTEN

Velkommen til min hjemmeside. Her vil jeg løbende fortælle stort og småt om mit forfatterskab. Jeg glæder mig til at opdatere jer. Nu varer det ikke mange dage, før KONGENS BREV er færdig. På trykkeriet er de i fuld gang.