Løftet

LØFTET

- en historie fra svenskerkrigene

RENS-SERIEN

Fakta om hovedpersonen

Tobias Rens

 

Tobias Rens er født som bondesøn i Brønshøj, hvor han vokser op. Som 16-årig kommer han til København, hvor han bliver uddannet som kanoner i Tøjhuset.

 

I 1657, da den første Karl Gustav-krig bryder ud, bliver han sendt til Frederiksodde for at slås mod den svenske hær. Ved skæbnens tilskikkelser bliver han forfremmet - og ender i 1660 som kaptajn i Kongens Livregiment til fods.

LØFTET

– en Tobias Rens-historie

 

I det herrens år 1657 spreder en hemmelighedsfuld morder skræk og rædsel i København. Spændt og eventyrlysten tager den unge Tobias Rens intetanende afsked med kæresten Frida for sammen med Frederik III's tropper at drage i krig mod svenskerne i Jylland.

 

Eventyrlysten ændres dog hurtigt til et mareridt. Da de blodige kampe begynder, sår bekymrende nyheder fra København nemlig alvorlig tvivl om Fridas fortsatte kærlighed. Rædslerne forværres, da Frederiksodde stormes og Tobias ender i et brutalt fangenskab, hvor kun længslen efter Frida holder modet oppe.

 

Langt om længe kommer freden og skaber håb. Men svenskekongen har andre planer og planlægger i al hemmelighed Danmarks endeligt.

Atter må Tobias kæmpe for sit liv og kærlighed til Frida - en kamp, der drastisk forværres, da hans og morderens veje krydses.

 

En fortælling om kærlighed og sorger, venskaber og

fjendskaber, mord og intriger under svenskerkrigene.

 

Udgivet: 2017

Forlag: Forlaget Klim

Sideantal:

Løftet er anden del i serien om kaptajn Tobias Rens og hans liv og skæbne i 1600-tallets Danmark.

 

Det er sagt og skrevet

Læser

Birgitte Krohn Madsen

Jeg læste med fornøjelse Kongens Brev i foråret.

Nu har jeg med stor fornøjelse læst Løftet - og glæder mig over, at der er mere i vente.

Tak for endnu en spændende og velskrevet bog, jeg havde svært ved at lægge fra mig.

Jeg har nydt at være i selskab med Tobias, Asbjørn, Frida - g alle de andre - i både krig og kærlighed, på flere niveauer.

Til kommende læsere: Glæd jer - den er god :-)

E-bog

Lyd-bog (dovnload)

Stor skrift