Kongens Brev

KONGENS BREV

- en historie fra enevældets indførelse

 

RENS-SERIEN

Fakta om hovedpersonen

Tobias Rens

 

Tobias Rens er født som bondesøn i Brønshøj, hvor han vokser op. Som 16-årig kommer han til København, hvor han bliver uddannet som kanoner i Tøjhuset.

 

I 1657, da den første Karl Gustav-krig bryder ud, bliver han sendt til Frederiksodde for at slås mod den svenske hær. Ved skæbnens tilskikkelser bliver han forfremmet - og ender i 1660 som kaptajn i Kongens Livregiment til fods.

KONGENS BREV

– en Tobias Rens-historie

 

Et personligt mareridt begynder for kaptajn Tobias Rens, da han plaget af sorg over tabet af sin hustru i 1660 udnævnes til livvagt for en række indflydelsesrige mænd tæt på kong Frederik III.

 

Intetanende hvirvles han ind i et storpolitisk komplot af udspekulerede intriger, hemmelige møder og mord – med det formål at frarøve adelen dens altafgørende magt og skænke kongen det fulde herredømme.

 

Mens magtkampen spidser til, må Rens kæmpe for sit eget liv og lykke. Jagtet af en grum og navnløs fjende indser han midt i al kaos til sin rædsel, at hans skæbne er direkte afhængigaf stændermødets udfald.

Kongens Brev foregår i tiden op til en af de mest afgørende epoker i Danmarkshistorien – enevældens indførelse.

 

Udgivet: 2017

Forlag: Forlaget Klim

Sideantal: 434

 

Kongens Brev er første del i serien om kaptajn Tobias Rens og hans liv og skæbne i 1600-tallets Danmark.

 

Anmeldelser

DET ER GODT

En politisk roman, ja, men du bliver også oprigtigt engageret i Tobias’ liv. Både når han hænger ud med sine kammerater i renæssancetidens København, og når han bejler til den temperamentsfulde Sofia. Og så er det spændende at læse om rigtige historiske personer, der smeder rænker, som kommer til at påvirke den tid, du lever i. Første del af en serie. Og det er godt! Fire ud af seks stjerner

SMÆK FOR SKILLINGERNE

Læseren får smæk for meget mere end en flad skilling. Her er blod i stride strømme, et afhugget hoved på et værtshusbord, materie, sex og uafladelig slagbataljer. Fire ud af seks stjerner

SOM OM HAN SELV HAR VÆRET DER

Det er som om, han har været der selv. Opdigtede personer blander sig med et historisk korrekt galleri med blandt andre gøngehøvdingen Svend Poulsen, hoffet omkring kong Frederik den Tredje, adelens repræsentanter som Otte Krag og Henrik Gyldenstjerne samt fremtrædende borgerlige som Københavns borgmester Hans Nansen.

EN MEDRIVENDE HISTORIE

Jeg synes det er en medrivende historie hvor hovedpersonen er en fordrukken officer Tobias Rens med ondt i sjælen, der pludselig dumper ned i historien og kommer i klemme mellem folk, der ønsker ham mere ondt end man kan forestille sig.

Magasinet Liv

Jysk Fynske Medier

Bjarne Gregersen

Flensborg Avis

Hans Christian

Davidsen

Jarl Cordua

Det er også sagt og skrevet

FEDE HISTORIER OG PLOTTWISTS

Et rigt, nuanceret sprog, fede historier og plottwists - bare en rigtig god og gennemarbejdet bog. Og så beskriver du nogle maskuline sindstilstande så godt.

GENNEMFØRT BOG

Spændende og gennemført bog, der trods en lidt langsom start snart fanger læserne.

 

Indlæser af lydbogen

Thomas Leth Rasmussen

Lektor for DBC

Iben Jacobsen