Nyheder 2018

Læserkommmentar

 

Tak for endnu en spændende og velskrevet bog

5.3.2018

 

Helsingør-forfatter i samtale med tv-vært

NYHEDER

Romanforfatteren Martin Davidsen er klar til Historiske Dage 2018 - ny roman er snart på vej.

 

TV-producenten Liv Thomsen fra Historieselskabet er aktuel som vært på DR Ks anmelderroste serie Guldgraverne, der handler om dedikerede amatørarkæologer.

Søndag den 11. marts krydser hun under overskriften ”Krig og Kærlighed under svenskekrigene” klinger med forfatteren og foredragsholderen Martin Davidsen fra Helsingør i en samtale på grøn scene ved Historiske Dage i Øksnehallen i København.

Martin Davidsen debuterede i marts sidste år med Kongens Brev og senest udkom Løftet, der er det andet bind i serien om kaptajn Tobias Rens og hans dramatiske oplevelser i 1600-tallets Danmark.

Svenskekongens march hen over isen i isvintrene 1657-1659 var tæt på at udslette Danmark som selvstændig nation. Den blodige krig udgør baggrunden for Løftet, mens den politiske kamp om magten og enevældets indførelse i 1660 sætter rammen for Kongens Brev.

 

Viden og humor

Med stor fortælleglæde, viden og humor udfordrer Martin Davidsen på godt og ondt i begge romaner sin fiktive hovedperson på samvittighed, tro og kærlighed og lader ham gennem mødet med en række fremtrædende historiske skikkelser være bindeleddet mellem romanernes fiktive handling og de faktiske historiske tildragelser. I levende beskrevet og autentiske miljøer – fra slottets fine gemakker til kulden i fængselskælderen - møder læserne blandt andre kongens magtfulde kammerskriver Christoffer Gabel, selveste gøngehøvdingen, Svend Poulsen, og Københavns legendariske borgmester Hans Nansen.

Martin Davidsen deler sin store interesse for historie med Liv Thomsen, der er blevet kaldt sin generations Erik Kjersgaard. Gennem tyve år skabte hun en række populære udsendelser på DR 2 og DR K – blandt andet om renæssancen og Danmarks dronninger. I 2013 blev hun selvstændig og har ud over Guldgraverne senest produceret en film om den danske bonde og balletmesteren Albert Bournonville. Læs mere om Liv Thomsen her.

 

Skyggernes Fyrste er godt på vej

Samtalen mellem Martin Davidsen og Liv Thomsen finder sted søndag den 11. marts klokken 14, og ud over det kan interesserede møde Martin Davidsen både lørdag og søndag ved Historiske Dage i Øksnehallen.

Her vil de også kunne høre, at tredje bind i serien om Tobias Rens, Skyggernes Fyrste, er godt på vej. Den nye roman er en direkte fortsættelse af Kongens Brev og i den tvinges kongens tro kaptajn til at træffe nogle svære beslutninger, der er tæt på at slå ham ihjel. Udgivelsestidspunktet er endnu ikke endeligt fastlagt, men romanen udkommer i år.

Både Kongens Brev og Løftet er blevet godt modtaget af læserne.

Kongens Brev udkom i efteråret 2017 i andet oplag på Forlaget Klim.