Nyheder

Anmeldelse Kongens Brev:

 

FØRSTE DEL AF EN SERIE.

OG DET ER GODT! Magasinet Liv

NYHEDER

28.10. 2017

Forfattermøde om 1600-tallet i Espergærde

Der blev en spændende eftermiddag, da fiktionen mødte fakta ved en lokal bogdag om 1600-tallet på Espergærde Bibliotek.

For hvordan spiller den fiktive roman og fagbogen med og mod hinanden? Hvad skal der til af viden for at skrive en historisk roman, og hvordan bruger den historiske fagbogsforfatter den skønlitterære genre?

Det var spørgsmål, der blev sat til debat, da Martin Davidsen mødte fagbogsforfatteren Lone Hvass i en samtale med Birgitte Jørkov 28. oktober klokken 13-15.

Martin Davidsen præsenterede sine romaner KONGENS BREV og LØFTET, mens Lone Hvass præsenterede sin bog "Liv og død, tro, håb og mirakler i 1600-tallets Helsingør". Moderator ved arrangementet var historikeren og forfatteren Birgitte Jørkov.

Ved arrangementet blev der uddelt smagsprøver på blandt andet krydret hvidvin, Lutendrank.

 

 

 

 

24. oktober 2017

Skøn dag i Fredericia

Når man kommer østfra, kører man ind i Fredericia ad den samme vej, som svenskerne i 1657 angreb Frederiksodde på. Det var dermed en inspirerende begyndelse på en dejlig eftermiddag med bogsignering i den skønne Billunds Boghandel og senere foredrag om, hvordan en historisk roman bliver til i den historiske forening. En dag, jeg længe havde glædet mig til, fordi det er i Frederiksodde - i mødet med krigens barske realiteter - at Tobias Rens bliver voksen og får ansvar.

Bohandler Elsa Billund havde lavet et flot set-up for mig i forretningen, hvor der er bøger fra gulv til loft. Eksemplarer af KONGENS BREV og LØFTET lå klar, og der kom gang i både pen og fjerpen :-)

 

Ved aftenens foredrag - på Frederik III's Vej (!) - mødte jeg en flok engagerede lyttere, der både fik soldaterhistorier og et indblik i 1600-tallets tro og overtro. Det var en god aften. Jeg ser frem til igen at komme tilbage til Fredericia.

 

 

 

15.-20. oktober 2017

Martin Davidsen på Kronborg

Få hundrede meter fra Martin Davidsens bopæl midt i Helsingørs historiske bydel troner Kronborg sig op. Stor, bred og mægtig med spir og tårne pirrer Nordeuropas største renæssanceslot hver eneste dag forfatterens fantasi.

- Det er et superspændende sted, der emmer af historie og er fuld af muligheder. Det giver ny inspiration at gå en tur rundt om Kronborg, siger Martin Davidsen, der lige som tidligere år tilbringer efterårsferien på det smukke slot.

 

Som Ridder Martin sørger han og hans svende igen i år for ro og orden ved årets renæssancefestival. I år inviterer han i samarbejde med slottet dog også nysgerrige sjæle i alle størrelser med på en spændende rejse 350 år tilbage i tiden – til midten af 1600-tallet, da tørre tæsk og rigeligt med øl var en helt almindelig del af hverdagen for både børn og voksne, og hvor pest og hunger florerede, mens tro og overtro levede side om side.

 

Tirsdag, onsdag og torsdag – den 17.-19. oktober fra klokken 13 til 14 kan man møde forfatteren og foredragsholderen i Kronborgs lille sal, hvor han med humor og indlevelse vil forsøge at give nutidens mennesker et indblik i en både farverig og meget anderledes fortid.

Læs mere på slottets hjemmeside.

 

 

 

29. september 2017

KONGENS BREV er månedens bog

Hvor er det altså bare dejligt at være ude og møde alle de mennesker, der læser bøger. Fredag aften 29. september tilbragte jeg på gågaden i Allerød i selskab med en masse skønne mennesker og to af mine trofaste svende, Danni og Duwall. Boghandlen i Allererød "Bog og Idé" har valgt KONGENS BREV som månedens bog, og det er jeg selvfølgelig både stolt og glad over. Derfor var jeg selvfølgelig også klar til at møde op i uniform, da der var længe åbent. Det gik rigtig godt. Og nej, ingen blev truet til noget, de ikke ville. :)

 

 

 

 

 

 

 

26. september 2017

En meget stor dag

Det er vildt. De første kasser med LØFTET er landet på mit kontor, og jeg kan endelig pakke ud. Det er og var et stort øjeblik, som jeg gerne vil dele med jer alle. Snart kan I glæde jer til selv at holde den i hånden. Det er en fantastisk historie om grusom krig og stor kærlighed, om grumme skæbner, tro og håb, om hvordan Tobias Rens bliver den Tobias Rens, som han var og er i KONGENS BREV.

 

 

 

 

 

 

 

 

18. september 2017

Så er Løftet gået i trykken

Det er ikke til at forstå. Men nu er det så vidt. LØFTET er gået i trykken. Det er lige som med KONGENS BREV trykkeriet Nørhaven i Viborg, der står for alt det tekniske arbejde. På trykkeriet har projektleder Fie Lauridsen været så sød at sørge for billeder og video, og det er der så kommet denne lille film ud af. Klik ind og se.

 

 

 

 

 

 

12. september 2017

Nyhed: Martin Davidsen/forfatter på FB

Der kommer til at ske rigtig mange spændende ting i relation til mit forfatterskab i den kommende tid. Derfor har jeg oprettet Martin Davidsen/forfatter på Facebook. Her vil du kunne følge med i min gøren og laden som forfatter og foredragsholder. Jeg håber, at du bliver nysgerrig og klikker ind på siden og følger mig på min videre færd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. september 2017

Udgivelse: Løftet er på vej

Endelig. Jeg er så stolt. Min næste roman LØFTET er lige sendt til trykkeriet. Jeg glæder mig så meget. For selv om det ikke er den første, er det den, jeg skrev først - og nu er den snart klar :) til alle jer, der har nydt at læse KONGENS BREV og ventet på at høre nyt om Tobias Rens og hans liv og skæbne i 1600-tallets Danmark.

LØFTET er en gribende fortælling om grusom krig og stor kærlighed, om troens magt og afmagt, om venskab og fjendskab. Jeg glæder mig så meget til at dele denne historie med jer.

 

 

 

 

6. september 2017

Borgerkrigen kom lidt tættere

Den amerikanske borgerkrig 1861-1865 er rigtig spændende, og jeg har interesseret mig for den i mange år. Borgerkrigen var temaet for et foredrag, jeg holdt i Chakoten - Dansk Militærhistorisk Selskabs lokaler i Rødovergaard. I foredraget kom jeg ind på emner som krigens udvikling, industrialiseringens indvirkning på krigsførsel, politik og økonomi - og meget mere. Borgerkrigen var den første store krig efter industrialiseringen, hvor logistik, nye opfindelser og taktikker dikterede krigens gang. Det store spørgsmål om, hvorvidt sydstaterne kunne have vundet krigen kom vi også ind på.

 

 

 

2. september 2017

Til kulturfestival i Helsingør

Hvad er bedre end at være omgivet af bøger og glade mennesker på en solskinsdag. Jeg har været til kulturfestival i Helsingør, hvor jeg sammen med andre forfattere fra Helsingør-området har talt om bøger med mennesker, der kom forbi. Blandt andet har jeg hvisket til en masse, at næste bind i serien om Tobias Rens meget snart er på vej, og så er det jo altid spændende at udveksle erfaringer med andre forfattere.

 

 

 

18. august 2017

Russisk orlogsskib lægger til i Helsingør

Helt fantastisk. Det russiske orlogsskib Standard har lagt til ved kajen i Helsingør i forbindelse med Sundtoldsmarkedet.

Skibet er en historisk kopi af Standard fra 1703 og et fantastisk skue.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. juni 2017

Ridderen af det skrevne ord

Er i Haderslev sammen med svendene i forbindelse med Hertug Hans Festival. Her benytter jeg lejligheden til at lave et fremstød i den lokale Arnold Busck for KONGENS BREV.. Boghandlen ligger lige over for domkirken, hvor rigtig mange mennesker er samlet for at markere 500-året for reformationen. Får en god snak med sønderjyderne og sælger også bøger. Dejlig opbakning fra mine svende - der sørger for med alle midler at stoppe alle i gågaden.

 

 

 

 

 

25. april 2017

Ene hane i kurven

Så er jeg lige en tur i Jylland for at holde foredrag - om min vej til forfatter, KONGENS BREV og hverdagslivet i 1600-tallet med alt fra druk til tro. Ene mand slutter jeg Det Kvindelige Litteraturselskabs forårssæson i Serridsslev Forsamlingshus. Knap 100 damer lyttede med, og jeg fik en god oplevelse i en kræsen forsamling, der elsker at få en god historie sammen med kaffe og lagkage.

 

 

 

25. og 26. marts 2017

Kongens Brev til historiske dage

Jeg er med til Historiske Dage i Øksnehallerne i denne weekend for at fortælle og markedsføre KONGENS BREV. Undervejs bliver det til mange snakke med både gamle bekendte, der vil hilse på ridderen - og interesserede bogelskere, der vil høre mere om Tobias Rens, KONGENS BREV og 1600-tallets intriger i bette Danmark.

 

 

 

10. marts 2017

Fra bogbutikkerne til bibliotekerne

Spændende og gennemført bog, der trods en lidt langsom start snart fanger læseren. Hurra. Min første lektørudtalelse er positiv. Nu er vejen banet for, at KONGENS BREV også finder vej til bibliotekerne. Det er da skønt.

 

 

 

8. marts 2017

Den første anmeldelse

Sved på panden, så kom den første rigtige anmeldelse af Kongens Brev. Men hurra. Fire ud af seks stjerner gav Jysk Fynske Mediers Bjarne Gregersen KONGENS BREV. Der er smæk for skillingerne, skriver han, og det er jo ikke så ringe i en anmeldelse, der når ud til det meste af Jylland og Fyn.

 

 

 

 

3. marts 2017

DAGEN DERPÅ

Træt, men glad. Det er dagen derpå. Men der er ingen ro til hvile. KONGENS BREV skal ud - og sælges. Første stop er på hjemmebane her i Helsingør, hvor jeg i Bog og Idé en god snak med kunderne og heldigsvis også fik signeret noglere bøger. Det var en god eftermiddag og helt fantastisk at være ude i virkeligheden med en rigtig bog. i morgen går turen til Arnold Busck i Købmagergade i København.

 

 

 

 

 

2. marts 2017

SÅ KOM DAGEN

Endelig, endelig. KONGENS BREV er udkommet. I dag blev den store dag fejret i festsalen på Nationalmuseet. Cirka 150 mennesker kom forbi og ønskede tillykke. Jeg er glad, stolt og uendelige taknemmelig over, at I alle ville være med. Dagen var fantastisk. Tak til forlagsredaktør Svend Åge Pedersen fra Klim og til Nationalmuseets direktør, Per Kristian Madsen, for deres taler - samt til alle andre, der hjalp og bar, så det blev en meget stor dag. Klik ind og se alle billederne.

 

 

 

18. februar 2017

PÅ FORSIDEN

Helsingør Dagblad har i dag bragt en rigtig god artikel om mig og KONGENS BREV. Jeg fik en sektionsforside og to sider inde i avisen.

Ikke ringe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. februar 2017

DANMARK FIK GRUNDLOVEN 1849

Der har desværre indsneget sig en fejl i efterskriften på KONGENS BREV. I forfatterordet på side 433 står der, at Danmark fik sin Grundlov i 1847. Det er naturligvis ikke korrekt, Grundloven kommer som alle ved i 1849.

Jeg kan desværre ikke nå at rette årstallet i første oplag og må derfor benytte dette sted til at præcisere. Jeg beder om tilgivelse og håber ikke, at denne årstalsforveksling vil ødelægge fornøjelsen ved at læse KONGENS BREV.

Martin Davidsen

 

 

 

 

3. februar 2017

ENDELIG

Endelig. Endelig kan jeg holde en rigtig bog i hånden. Trykkeriet Nørhaven i Viborg er færdig med at trykke KONGENS BREV, der officielt udkommer den 2. marts. Men i dag landede de første eksemplarer her på mit kontor i København. Hvor er det skønt.

 

 

 

 

 

 

29. januar 2017

NY HJEMMESIDE ER I LUFTEN

Velkommen til min hjemmeside. Her vil jeg løbende fortælle stort og småt om mit forfatterskab. Jeg glæder mig til at opdatere jer. Nu varer det ikke mange dage, før KONGENS BREV er færdig. På trykkeriet er de i fuld gang.